onsdag 16 mars 2011

Tips! Bra hundböcker

Etologiboken : om hundars beteende

Av Ingrid Tapper


Varför jagar min bordercollie bilar? Varför skäller min schäfer på folk den inte känner? Varför har min orädda valp utvecklats till en unghund som är rädd för sin egen skugga? Detta är frågor som hundägare ställer sig och som kan vara svåra att besvara.

Etologiboken vänder sig till den som vill söka svaren i hundens egen natur. Den innefattar hundens sinnen och visar oss att hunden verkligen uppfattar omvärlden på ett annat sätt än vi människor. Vi får följa hundindividens utveckling från valp till vuxen samt utvecklingen från varg till tamhund.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stora boken om att skaffa och leva med hund
Detta är en heltäckande bok om hundens utveckling från nyfödd valp till vuxen hund, skriven av hundpsykologerna Åsa Ahlbom och Anders Hallgren, som är de främsta på sitt område.
Här får du massor av tips och goda råd oavsett om du redan har eller om du tänker skaffa hund. Boken ger också en bättre förståelse för samspelet mellan människa och hund, vilket gör det lättare att få en lycklig samvaro med sin fyrbenta vän.
Det är mycket en blivande hundägare måste tänka på. Åsa och Anders lotsar dig förbi alla farliga fallgropar. Viktigast av allt är att välja rätt ras! Hundens sociala träning börjar redan i valplådan, och därför är det även viktigt med rätt uppfödare. Gör sedan rätt med valpen och du får mycket gratis när du vill att unghunden ska lyda.
Läs om hundens utveckling från valp till vuxen hund och lär dig hur du kommunicerar med, aktiverar och tränar din hund. Författarna tar upp vanliga problem som hoppande, skällande, aggression mot andra hundar eller varför din hund inte kommer när du ropar på den - och givetvis vad du kan göra åt saken!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Från valp till stjärna
Av Maria Hagström
Att träna lydnad med en hund som är riktigt intresserad och engagerad är hur skoj som helst. I lydnadsträning diskuteras ofta främst detaljer och precision men vad som är än viktigare är att få hunden att alltid vilja göra sina uppgifter.

Här kan du läsa om hur du skapar bra engagemang, en lagom aktivitetsnivå och hur du utvecklar din hunds egenskaper i träning. Genom att leka med hunden och skapa bra belöningar bygger du en god grund för din fortsatta träning. Fortsättningsvis beskrivs hur leken alltmer inriktas på att vidareutveckla delar och moment. Dessa ska sedan leda till moment med hög precision och bra attityd. Boken tar upp grundläggande delar som du behöver för en framgångsrik tränings- och tävlingskarriär.

Författaren Maria Hagström har genom åren tränat och tävlat på hög nivå. Maria har tävlat i Svenska Mästerskapen och på landslagsnivå i fyra olika grenar, spår, sök, räddning och lydnad med bland annat 13 medaljer varav 4 guld som främsta meriter. År 2000 vann Maria och kelpien Jim VM för räddningshundar i Österrike.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar