lördag 12 mars 2011

Dagens Hundras

Igår blev det ingen skrivning i bloggen mer en den hemska upplevelsen som hände i Japan. Tyvärr så är den inte över men vi alla får skicka en tanke som har förlorat någon anhörig och sitt hem.
Idag kör vi Dagens Hundras, för att piffa upp stämningen lite.

Dagens hund har blivit sönder avlad och tyvärr så har den många hälsoproblem. Men en otroligt söt ras.

Dagens Hundras är:
Engelsk Bulldog













Grupp 2 Sällskapshundar 

Engelsk bulldogg är Englands nationalras. Som framgår av namnet har den förr använts till tjurhetsning (strid mellan hund och tjur) som innebar att hunden skulle bita sig fast i tjurens mule och hänga kvar för att trötta ut tjuren. Speciella krav ställdes på hundens utseende för att denna verksamhet skulle kunna genomföras.  Tjurhetsning var en gång i tiden en nationalsport i England och lär ha varit i bruk sedan 1200-talet. Tjurhetsning förbjöds i lag 1835.  Rasen föll därefter nästan i glömska men entusiaster som ville behålla den avlade fram rasen till en fredlig sällskapshund. Därmed tog den moderna bulldoggen form, men dess nuvarande utseende har tämligen litet gemensamt med forna tiders hetshund.

 Engelsk bulldogg är en släthårig, kraftigt byggd hund, ganska lågställd, bred, kraftfull och kompakt. Huvudet är tämligen stort i förhållande till hundens storlek, men aldrig till sådan ytterlighet att det inverkar negativt på den allmänna symmetrin eller får hunden att verka deformerad eller påverkar dess rörelseförmåga. Ansiktet skall vara kort, nospartiet brett, trubbigt och uppåtsvängt. Andningssvårigheter är absolut inte önskvärt hos rasen. 

Kroppen skall vara kort och väl samlad men inte visa några tecken på överdriven fetma. 
Benen skall vara bastanta, väl musklade och i hård kondition. Bakpartiet är högt och starkt men något lättare i jämförelse med det tungt byggda frampartiet. Tikar är inte lika mäktigt byggda eller välutvecklade som hanhundar. 

Den engelska bulldoggen ger intryck av beslutsamhet, styrka och aktivitet. Rasen skall vara alert, djärv, lojal, pålitlig och modig. Dess uppträdande skall vara oförskräckt men den skall ha ett tillgivet kynne.

Diskvalificerande fel:
• Aggressivitet eller extrem skygghet
• Hund som har andningssvårigheter
• Inåtväxande svans.



Tack SKK för ännu mer underbar Information

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar