lördag 5 mars 2011

Dagens Hundras

Idag har vi en av dem minsta hundarna, en hund som är envis och inte lägger sig för något. Spelar inte någon roll hur stor den är det är en Schäfer i en liten kropp. 
Men tyvärr på grund av att den är så liten, blir dem för bortskämda av sin ägare. Liten hund stor personlighet som måste hanteras.

Dagens hundras är:
Chihuahua













Denna hund är en mexikansk ras. En otroligt sötnos som charmar många tjejers hjärta. 
Chihuahua är ansedd som den minsta av världens raser och har fått sitt namn efter den största av Mexicos provinser. Man antar att dessa hundar brukade leva vilda men att de vid tiden för Toltekernas civilisation infångades och blev domesticerade. Så den må vara liten men den klarar mer en vad man tror att den gör. En riktig tuffing.
En bild av hunden ”Techichi” som levde i Tula användes som utsmyckning på stadens hus. Dessa små statyer bär stora likheter med dagens Chihuahuor.
Rasen skall ha en kompakt kroppsbyggnad. Av mycket stor betydelse är den äppelformade skallen och att den bär sin måttligt långa svans mycket högt, antingen böjd eller i en halvcirkel med spetsen pekande ned mot ländpartiet. Det finns både Korthåriga och långhåriga Chihuahua. 

Chihuahua är en populär som man har förstått och tyvärr så har denna popularitet fått konsekvenser och dåligheter. Dem importeras på ett så idiotiskt sätt och säljer dem dyrt i Sverige. Fy på såna äckliga så kallade människor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar