måndag 7 mars 2011

Casper

Casper, en buff färgad Amerikansk Cockerspaniel som är född 2002 i Mölndal, Göteborg.
Han är en mycket stilig kille som är alltid glad. 
Han kommer från en uppfödare som har utställnings hundar, mamman är en svart vacker Amerikansk Cockerspaniel och Pappan lika så. Av 5 valpar blev 4 svarta och Casper den ända ljusa Amerikanska Cockerspaniel så var väldigt speciellt att få denna lilla skutt.

Tyvärr när han var valp hade han inte den leklusten som man tycker att dem borde ha i den åldern.
Kommer ihåg att när jag kom hem från skolan att mamma och pappa berättade att Casper var livrädd för Chippo. Han var som en jätte för denna lilla skrutt som inte visste vart han skulle ta vägen. Han har alltid varit en liten solstråle och en speciell hund för mig. Han var inte som andra hundar alls. 
Tyvärr under en promenad när han var liten så kom det en stooor svart hund mot honom och han blev livrädd för detta och Chippo räddade Casper mot denna gigantiska hund. Detta sitter fortfarande kvar i honom (Jag vet att personer anser att inte hundar kommer ihåg saker som hände igår, men tycker det är skit snack, varför skulle hundar då visa rädsla om dem inte kommer ihåg. Ni har så fel i att säga det.)

Caspers liv har varit svår med aggressivitet/rädsla mot både oss och andra hundar. Många bitmärken och blåmärken blev det men fan det fick inte mig att ge upp. Det var många års träning för att få bort aggressiviteten och få en balanserad hund.Tuffa år blev det men vägrade att ge upp och idag är han världens bästa hund som inte ens skadar en fluga, men under dessa år blev det även en hel del utställningar med Casper. Han kom på otroligt bra platser och han älskade varje sekund av det. 
Han placerades Bäst i Ras, Bäst i Motsatt kön och jag kommer inte ihåg allt. Han var otroligt duktig i detta och han hade inget intresse av Agility som jag testade, Han kunde ju förstöra pälsen som han bryr sig om så mycket.
Han har även fått idéen att efter att han har gjort sitt så skall han hem, han VÄGRAR att promenera längre än vad det behövs, alltså kan det ta några små minuter sedan SKALL han bara hem... Som ni förstår så är Amrisar envisa som strutsar. Man måste dra med honom en hel runda så han får motion. 
Ibland undrar man dock vad hundarna tänker, han älskar att bada ute i sjön men att bada inne och bli ren nej detta funkar inte alls. Roliga idéer.

Han har typiskt Amerikansk Cockerspaniel temperament, han är otroligt glad och aktiv. Han älskar att träna och använda huvudet, blir han inte aktiverad ja då skäller vi istället och pratar. Han har även lärt Chippo att skälla och ja med dem två tillsammans då blir det bara massor av hyss och bus och upptåg. Man får ingen lugn stund och det är alltid roligt att vara nära dem och bara vara.


Jag har så mycket roliga minnen med Båda två att det kan blir så otroligt långa inlägg. Jag skall spara lite och skriva längre fram om specifika grejer som träning och sånt. Trimning är ju även en del i Amrisarnas livstil och skall dra hur man trimmar också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar