måndag 7 mars 2011

Chippo


För 12 år sedan fick vi världens underbaraste bruna Amris hem till oss. 
En rädd och försiktig kille som inte kunde gå i trappor och var livrädd för människor. 
Han kommer från en kennel som fanns eller finns utanför Göteborg, en liten bondgård med massor av Amerikanska Cockerspaniel. Gud va mysigt tänker ni säkert då. 
Nej så mysigt var det inte för en liten hund som inte kan säga ifrån när något är på tok. Man kan nog lätt säga att alla valpar där är inavel. Mamma och Son blev parade och jag vet dock inte hur gamla dem är. När vi kom och tittade på lilla Chippo hade hon satt 3 valpar i badkaret och lämnade dem där och kom till oss. Chippo var livrädd och andra hundar var inne i en bur i köket. 
På den tiden så fattade man inte vad som på gick man var så ung och man visste inget om hundar alls. Men ett problem var att Chippo var ovanligt rädd för allt och alla. 
Chippo blev en i familjen och när vi skulle ta hem honom var det en annan liten Amris tik som ville följa med oss hem. Hon rymde från staketet och sprang med oss in i bilen. Då började huvudet att snurra vad är det som pågår i denna kennel? 

Chippo lärde sig att leva som en hund efter många år efter. Han visste inte alls hur man skulle bete sig. Vad gör en hund egentligen? 
Chippo har aldrig skällt eller morrat. Lite konstigt för en hund tycker jag. Han har världens skönaste personlighet och världens attityd som är så charmigt. Han pratar med hela kroppen och dem går inte en dag att man skrattar åt honom. Hur underbar som helst. 
Efter några år ville vi ha en till Amerikanare och vi beslöt oss att titta på Casper. En liten bus pojke med massa hyss i rock ärmen (Men berättar om honom mer sedan) Chippo blev en hund efter att vi skaffade honom och han lärde sig att skälla och försöka bråka med andra hundar som gick för nära Casper, han blev valp på nytt helt enkelt.
Inom träningen med Chippo har vi testat på lydnad som han var grymt duktig på och även agility. Chippo kom på 1:a plats på en tävling och är otroligt stolt över honom.
Han har alltid varit svårflirtad med träningen och bryr sig inte så mycket om det, Det är mer intressant att lukta över allt. Hemma tränar vi aktivering och tankeövningar.
Tankeövningarna går dock sådär för han ger upp så lätt. Förstår han inte vad man skall göra går han därifrån och börjar reta Casper och hitta på hyss. Sno tidningar är en stor hit. Men denna kille kan man inte bli arg på. Han är för underbar och charmig för det hehe.

Chippo är familjens älskling och han gör livet toppen. Man kan verkligen inte leva utan honom.
Familjens inte första men den hunden som alltid kommer ha störst plats i hjärtat. Saknar honom grymt mycket nu när jag bor så långt borta från honom. Mattes älskling. Han har verkligen varit med om mycket denna sötnos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar