måndag 11 juli 2011

Rolig Information om Alaskan Malamute


Här kommer lite rolig information om Alaskan Malamute. Har sätt att denna ras är en populär ras som många personer söker information om, så varför inte lägga upp lite rolig info "Visste du..." här på bloggen. Roligt eller hur?


Man tror att Alaskan Malamute är en av dem äldsta slädhunden I hela världen. Tillsammans med sin omfattande historia, har naturen gjort Alaskan Malamute till en ras av legendariska proportioner. Det finns många intressanta fakta om Alaskan Malamute, och nedan hittar du en lista över saker du förmodligen inte visste om den här hunden.

Visste du när Alaskan Malamute fick sitt namn? Rasen har fått sitt namn från en inföddInnuit stam, Mahlemuts. De var bland de första bosättarna längs stränderna i KotzebueSound i övre västra Alaska.
Visste du att Alaskan Malamutes är skickliga på att rengöra sig själva? AlaskanMalamutes ta hand om sin päls så väl att vissa ägare bara behöver bada sina hundaren gång om året eller ännu mindre.

Visste du att Alaskan Malamute var rasen som var äventyras under den "Age of Decayav Arktis Sledge Dog"? Det var 1909 till 1918 att Age of Decay av Arktis Sledge Dogägde rum. Sled racing var mycket populär under början 20th century, och att skapa ensnabbare och starkare ras, korsade uppfödare av Alaskan Malamute med utomståendestammar, och denna tid kom att bli känt som Age of Decay i Arktis Sledge Dog.

Visste du att Alaskan Malamute ansågs vara en del av vargen familjen? För ganska länge, trodde många människor att Alaskan Malamutes var en del vargar. Detta är inte sant. Alaskan Malamutes är domesticerade och renrasiga hundar, fast de ser ut somvargar på något sätt. Därför att de bär en likhet med vargar, Alaskan Malamutesanvändes i filmer att skildra varg, så det är lätt att spåra var denna förvirring kom ifrån.

Det sägs att Alaskan Malamute är en av de raser som fäller mest bland hundar? När Alaskan Malamute blåser pälsen, kan du fylla upp flera livsmedelsbutiker säckar varje vecka. Det är mycket hår att utgjuta på så kort tid!
Visste du att Alaskan Malamutes kan överleva mycket låga temperaturer? AlaskanMalamutes är naturligt framavlade för att överleva de tuffaste vintern, och den kanöverleva i temperaturer på cirka 70 minusgrader.

Visste du att Alaskan Malamutes är mycket intelligenta? En del ägare tror att derasAlaskan Malamutes är dumma eller dumma att de inte lyda kommandon. Anledningen till att de inte lyder beror på att de blir uttråkade att lyda samma kommandon om och om igen. De vet att om du inte korrigera dem, kommer de att ta sig frihet att göra vad de vill.Att vara envis är en annan berömd egenskap av Alaskas Malamutes.



2 kommentarer: