torsdag 28 juli 2011

Dagens Hundras - Video

Basset Hound!


Ursprungsland/hemland: Storbritannien
Användningsområde: Långsamt drivande hund





Bakgrund/ändamål:

Basset hound härstammar från franska, lågbenta drivande hundar vilka förr användes i pack. Rasen härstammar främst från basset artésien normand och inkorsning av blodhund. År 1866 importerades de två första exemplaren av rasen basset artésien normand från Frankrike till England. Hundarna kallades Basset och Belle och år 1867 blev de föräldrar till den första kullen av rasen i England. En Sir Everett Millais startade sin uppfödning med en fransk hane kallad Model, från greve le Couteulx de Canteleu.
Model ställdes ut första gången år 1875. Men det var en samtida hund, Fino de Paris, även den från Couteulx, som kom att ligga till grund för den engelska rasen basset hound. 
Det var avancerad inavel som företogs med Fino de Paris och hans avkommor. Den ledde tjugo år senare till så tveksamma resultat att Millais 1892 bestämde att rasen behövde tillskott av helt nytt blod, det var då den beryktade inkorsningen med blodhund skedde. Millais skapade rasen basset hound av resultatet från den korsningen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar