måndag 1 augusti 2011

Livet med en äldre hund


Att ha valp är ju otroligt fantastiskt, fast om jag verkligen tänker efter så är valpar bara stökiga oförskämda och bara är jobbiga hela tiden. Den charmiga perioden enligt mig är inte valp perioden, vist är dem söta men bakom sötnosheten så finns det djävulskap och massor av tålamod och energi som försvinner. När ens hund blir äldre, ja det är den sötaste perioden, när dem skall vara visa men dem är ändå inte det på något sätt. Dem har en klumpighet som man inte kan beskriva och en charm som inte finns hos valpar. Tänk er bara den gråa nosen, dem söta ögonen och hyssen dem håller på med. Det tycker jag är fantastiskt.
Vist är det jobbigt med äldre hundar, dem kommer in i en ny trotts ålder. Kan bara ta Chippo, den underbara Amrisen som bor här. Han är 12 år, en gammal gubbe sina bästa år. Han är som en valp, hittar på nya hyss varje dag. Men dock kommer åldern in och han somnar lättare, men låt er inte luras av latheten dem kan vara som dem små valparna, djävulen inom dem kan komma fram som en blixt på klar himmel.
Man vill ha tillbaka valp tiden, men glöm inte hur otroligt charmiga dem gamla hundarna är. Jag skall berätta hur en vanlig dag med Chippo och Casper ser ut, det kanske är en dag likt många andra, men deras ljuva liv är inte som andras tror mig. 

Morgonen börjar enligt Chippo helt normalt mellan klockan 4-5 på morgonen, ja då har han bestämt sig att gå ut för vet ni vad? Möjligheten att få frukost tidigt finns ju tidigare man vaknar. Efter att han fått göra sina morgon rutiner och sprungit runt lite så går den gamla gubben och lägger sig (Casper hänger bara efter och ser helt dum ut.) Hela dagen sover Chippo eftersom det är så varmt ute, då kan man inte gå ut, man måste sova och låtsas att man inte hör när man skall gå ut, endast om man får något gott att äta innan man går ut då kanske man kan göra ett undantag. Men nej han fortsätter att ligga och låtsas sova. Medan Casper går och gömmer sig på ett ställe där man inte kan gå åt honom, fast han kan komma fram om man har en gurka eller något annat gått. Efter några minuters kämpande ja då kommer dem, man måste ut och utföra sina behov i alla fall. Maten serveras klockan 15.00 (3.00 pm) men Chippo börjar springa runt redan klockan 14.00 (2.00 pm) och vill ha mat, "nej det är för tidigt Chippo du får ingen mat ännu" Chippo ser arg ut och går med bestämda arga steg och går med ett bums och lägger sig och sover och hoppas att denna jävla timman går snabbt så man får äta snart. Dagen håller på ungefär såhär hela tiden, han skall äta och äta hela dagarna. Han är en aktiv pensionär. En pensionär som skall ha saker att göra hela tiden. Roligt tycker jag då vet man att han ändå mår bra. Att äga en äldre hund är otroligt roligt och älskar allt med deras ålder förutom allt negativt som kommer i samband med det. Men man skall njuta av allt man kan få tillsammans med dem. Men håll ögonen öppna för dem har hyss för sig hela dagarna.

*Avslutet på inlägget blev kanske lite mesigt men uppdaterar med ett bättre slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar