torsdag 5 januari 2012

Årets My Dog i Göteborg

Nu har årets MyDOG med ca 8 000 hundar som är anmälda till hundutställningen och man räknar med att det kommer komma ca 35 000 hundälskare till Svenska Mässan. MyDOG håller på 5-8 januari och det är alltid lika roligt att gå och besöka och se alla olika hundraser som finns runt omkring oss. Hundarna står omringade om sina ägare som borstar, stylar och donar innan det är deras tur att visa sin guldklimp. Man tänker tillbaka då man själv stod där i denna stora sal och hörde alla hundar skälla och nervositeten bubblade i magen, spänningen i hela kroppen och Casper som stod på utställningsbordet och blev borstad och såg ut som en riktig prins. 
Men åter igen får jag unna mig att endast vara en besökare som står bredvid och blir imponerad av alla dessa vackra hundar som finns här i dag. 

Idag är det även massa shower som Agility som jag längtar efter att få se. Älskar Agility och det är extra roligt att få titta på när dessa hundar får flyga över alla hinder under endast några minuter medans ägaren springer flåsandes bakom hunden.

För besökarna finns det en hel del att titta på, inte bara utställning utan allt runt omkring. Har man hund kan man gå in i montrarna som säljer allt från koppel, halsband till träningsredskap och godis etc. Det är verkligen ett paradis för hundägare. Planerar man att skaffa hund så kan man prata med olika uppfödare som befinner sig där, dem har ju även rastorget där olika personer med sina hundar står och pratar om sin hundras. 

Detta kommer bli en härlig helg med massa skällande hundar och ivriga ägare som hoppas att sin älskling kommer bli BIS 1. Lycka till alla utställare dessa dagar.

*Bilder lånade av Google, är det privata bilder och ni vill att jag skall ta bort den så säg bara till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar