torsdag 14 april 2011

Del 2 Innan Planerna inför hundköpet!


Det är lördags morgon och barnen är hemma från skolan och pappa Stefan är ledig från jobbet. Tjatet av att skaffa en ny hund är fortfarande höga hos barnen och dem kan inte riktigt förstå att mamma Anna och pappa Stefan skall välkomna en ny familjemedlem när allt har lugnat ner sig. ”Det går ju inte att bara skaffa en hund” brukar pappa Stefan förklara för Emma och Patrick. 
mamma Anna kommer in från en lugnande lång skogspromenad in i barnens klagoskrik och pappans stressande ansikte.


Dem sätter sig ner och förklarar för barnen hur det egentligen ligger till och varför dem behöver vänta.
”Vi behöver planera tiden för att valpen skall få den tid den behöver när den kommer. Vi skall inte skynda oss tills vi verkligen vet att valpen kommer få ett bra liv här med oss.” Emma och Patrick tittar på varandra och Patrick utbrister:
”Men vi har ju Bonzo och då kommer man inte behöva oroa sig för att valpen skall ha tråkigt eller hur mamma och pappa”. Mamma Anna ler och tittar på pappa Stefan och utbrister:
”Du har rätt Patrick men Bonzo är inte van vid en till hund hemma och vi måste se till så båda två trivs med varandra och hemma med oss, vi måste planera lite grann för att få tiden att komma”.
”Men vad behövs för tid då pappa?” frågar Emma med stora ögon och en riktigt funderande blick.
”Vi behöver se om hur vi lever passar till en till hund och om mamma orkar ha hand om en busig valp och Bonzo tillsammans, ni vet ju hur busig Bonzo kan bli när mormors hund kommer. Vi måste även se om huset vi bor på räcker till en valp”.
”Aa pappa det måste vi, för vi vill ju inte att mamma skall bli gråhårig och tycka att valpen är jobbig” säger Emma med en ivrig röst.


Emma och Patrick går upp i sitt rum och leker medans pappa Stefan och mamma Anna sitter kvar i det stora ljusa vardagsrummet. Funderingarna rusar i huvudet och pappa vänder sig till mamma och frågar.
”Jaa, barnen är ivriga för att få en ny familjemedlem, hur känner du inför detta?” mamma Anna tittar funderande på pappa Stefan och svarar.
”Jo det ser man på dem, det skulle vara toppen med en ny valp, men jag tycker vi skall anpassa oss till hunden vi har och vad vi har råd med.” pappa Stefan håller helt med Anna och dem besluter sig för att skriva upp för och nackdelar med att skaffa en till hund till familjen. 
Vilka för- och nackdelar dem finner får ni veta i avsnitt 3 imorgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar