onsdag 13 april 2011

Del 1. Lära känna Familjen Johansson!


I denna berättelsen får ni följa med Familjen Johansson på deras beslut om en ny familjemedlem, tankarna går i kors och dem vet inte riktigt vilken hund dem vill skaffa. Ni kommer få läsa planerna och andra bestyr familjen går igenom innan dem beslutar sig för att skaffa hund nr. 2.

Familjen Johansson består av Mamma Anna, Pappa Stefan och barnen Patrick och Emma och den 8 årige lugna Labrador killen Bonzo. Dem bor i en Röd villa med vita knutar i staden Ronneby. En lugn och trevlig stad som passar barnfamiljer perfekt med nära till en vacker park.
Familjen Johansson är en aktiv familj som älskar att åka upp till fjällen på sommaren när det är som bäst. Detta ställe kan dem koppla av på och känna lugnet i kroppen även där kan Bonzo komma in i tonåren igen.
Pappa Stefan är universitets lärare och måste vara på skolan en hel del för att styra upp och gå på möten. Kanske inte det roligaste tycker barnen Emma 13 år och Patrik 12 år.
Mamma Anna är hemma hela dagarna och fixar husets bestyr. Hon kunde tyvärr inte jobba kvar som dagisfröken eftersom hon fick en skada. Men mamma Anna klagar inte, då får hon mer tid med barnen och Bonzo.
Emma och Patrick går i skolan och drömmer om en ny kompis.
”Jag vill ha en liten mjuk och gosig hund” säger Emma medans Patrick har en annan åsikt.
”Jag vill ha en hund som Bonzo som man kan leka med”. Barnen har sina idéer men det är ju ändå alla tillsammans som måste överväga och planera vilken hund dem skall skaffa.
Mamma Anna och Pappa Stefan har ungefär samma inställning till hur hunden skall vara.
"En barnvänlig hund som klarar av att följa med oss överallt" Säger mamma Anna och pappa Stefan nickar instämmande.

Planerna har börjat, dem vill skaffa en ny hund som kan följa med dem ut på långa härliga skogspromenader och fjällvandringar. Men det är mycket dem behöver ha reda på för att skaffa en ny familjemedlem, dem har ju ändå Bonzo som är en stor hund med en stark personlighet och vilja. Kommer familjen klara av en andra hund? Hur planerna går i hand med vardagsbestyren får ni se imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar