fredag 2 september 2011

Chippo är ute på egna äventyr


Det är fredag och idag blir det mys och en trevlig hemma kväll. Dock är det något som saknas, vad kan det vara... Jo just det mina två dregel pojkar som är hos mamma o pappa och busar för fullt. 
Hörde från mamma igår att Chippo och Casper varit i farten igen, roligt att dela med sig detta för själv tycker jag detta är otroligt roligt och såå typiskt min mammas klumpighet. Skall berätta en liten historia för er.

Mamma skulle klippa gräset ute och vi har gräsmattor på två olika sidor om huset med gång vägar på var sin sida. På baksidan finns det en liten gräsmatta med grind runtom för det finns en liten gång väg där folk kan gå dock nära grinden så Chippo och Casper kan gå fram och vakta sitt revir. Lite dåligt förklarat men hoppas ni förstår någorlunda. Vi bor i ett ganska tätt område som sagt. Men tillbaka till gräsklippningen, när mamma var klar med det så skulle hon gå ner med klipparen ner till förrådet där vi ställer den och ni vet hur man är när man är i en viss ålder, hjärnan hänger med så långt den kan (världen bästa mamma men kan vara lite glömsk ibland). I följd med att mamma skulle ta ner klipparen kom det en hund utanför promenerande och mamma glömde stänga dörren så Casper inte kunde springa ut, Casper fick syn på hunden och som vi har på en skylt hemma som lyder "Jag kan springa till staketet på mindre än 2 sekunder, hund snabbt kan du springa?" så tog Casper orden väldigt punktligt och tydligen sprang som attan fram till grinden och skällde ut hunden, mamma sprang upp och sa till Casper på skarpen tills hon fick syn på att grindens dörr var uppe.
Casper lyssnar bra när han är lös så mamma kunde säga till honom direkt att lugna ner sig och att han skulle gå in, vilket bus hunden gjorde.

Efter någon minut märkte mamma att det var något som saknades, en liten brun hund var borta. Mamma ropade på honom men ingen brun hund kom.
Hon gick ut för att se om hon fick syn på honom därute men nej han var inte där heller, hon kom då på att han kan ha smitit ut när grinden var öppen. Hon gick utanför och tittade och minst sagt så var Chippo ute på upptäckts färd, han var och inspekterade om världen utanför grinden var mycket roligare än innanför vilket tydligen det var. Mamma tog tag i Chippo och han gick som att inget hade hänt som att det var mamma som hade rymt. Chippo är ju världens snällaste och skulle verkligen inte göra någon illa. Enligt Chippo själv. 
Är det ingen som aktiverar Chippo, ja då skall ni veta, då tar han tag på det i egen hand och tar en sväng om utanför grindarna. Han går inte långt han går bara en liten bit och nej det finns ingen väg som kan göra honom illa där han går. Han är en mycket klok gammal man.
Personer som har träffat Chippo kommer bara skratta åt denna historia för dem vet vem han är och hur hans huvud fungerar, men personer utanför kommer bara tänka "Men va hur kan man skratta åt detta, det är ju inge roligt han kunde ju blivit skadad". Analysera texten om ni vill, jag kommer bara se detta i huvudet och skratta åt världens mysigaste och komiska hund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar