fredag 3 juni 2011

Dagens Hundras


Dagens Hundras,
Idag kör vi dagens hundras, denna ras är en otroligt glad hund som man aldrig har tråkigt med.
Otroligt glada och tillgivna. Blir en lite information i alla fall.

Dagens Hundras är:
Labrador

Ursprungsland: Storbritannien

Användnings område: Apporterande fågelhund

Grupp 8, sektion 1, Med arbetsprov

Bakgrund och ändamål:

Den anses vanligen att labrador retriever har sitt ursprung på Grönlands kust där fiskare använde en hund av liknande typ för att apportera fisk. Att labrador retriever är en utmärkt vattenhund med vädertålig päls och unik svans, som genom sin form kan liknas vid en utters, betonar dessa ursprungliga drag.
Labrador retriever är en jämförelsevis ung ras vars rasklubb bildades 1916, rasklubben för gul labrador bildades 1925. Det var på jaktprov som labrador retriever först gjorde sig bemärkt. Rasen hade introducerats i Storbritannien under slutet av 1800-talet av överste Peter Hawker earlen of Malmesbury. En hund som
hette Malmesbury Tramp beskrevs av hertiginnan Howe som en ursprungskälla till den moderna labradoren.

Helhetsuttryck:
Labrador retriever är en starkt byggd, kompakt och mycket rörlig (vilket utesluter övervikt eller överdriven massa) hund med bred skalle, bred och djup bröstkorg och brett och starkt ländparti och bakställ.

Uppförande:
Till temperamentet är rasen intelligent och följsam med en stark vilja att vara till lags. Den är godmodig, entusiastisk och vänlig, utan spår av aggressivitet eller blyghet. Labrador retriever är en anpassningsbar och tillgiven följeslagare. Den är mycket rörlig, har utmärkt luktsinne, är en god apportör med passion för vatten.


All information är tagen från Svenska Kennelklubben där du kan finna mer information om texten ovan är intressant om rasen Labrador.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar