onsdag 4 maj 2011

Livet som Gatuhund


Hej alla hund älskare,

Hoppas ni har det bra i vår vädret, eller skall man säga den tidiga hösten.

Hade en lugn dag igår och kikade runt i webb TV och fastnade på sidan svt.se och fann programmet djursjukhuset. Faktiskt ett otroligt intressant program och fick reda på otroligt mycket.
Under programmet så får man följa med till Indien och titta på hur en veterinär jobbar där, under ett avsnitt fick man följa med veterinären när dem skulle kastrera och ge spruta till hundarna där (gatuhundarna). 
Man har fått inblicken att gatuhundarna bara är aggressiva och man undrar alltid varför dem inte har hem. Man vill ju bara ta hand om dem. Men även gatuhundarna har en uppgift i livscykeln. 

Gatuhundarnas är nästan som en renhållare, indierna slänger skräp på marken och hundarna "städar" upp det. Hundarna äter upp allt skräp och risken för att råttor och apor skall komma nära människor och sprida sjukdomar minskar. Allt på denna jord har en uppgift i livscykeln och gatuhundarna har sitt och dem vantrivs inte för att dem bor på gatorna. Men livet som djur i Indien måste ändå vara svårt.

I dagens Indien finns det djurhem där vanvårdade djur får komma, vilket verkligen behövs i det landet (ja som i alla andra länder också.) 
Men en sak skall vi komma ihåg som jag har skrivit i tidigare inlägg, hundar ses som gudar i länder som Nepal och Indien. Hundar får inte skadas annars skadar dem sin gud.
Tror det är otroligt bra att få reda på hur hundar lever i länder som Indien och andra länder. Viktigt att veta att hundar i Sverige har det bra och vi borde verkligen ro om dem och visa att hundar är mer än ett djur. 
Hundar är känslobomber som gör allt för sin ägare. Dem gör allt för oss, då tycker jag att vi skall göra allt för dem.

Här kan ni finna en länk om gatuhundar som expressen har. Läs och kommentera gärna vad ni tycker om detta ämne. Det är intressant och se vad ni läsare tycker om detta ämne som brukar vara så hett. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar