söndag 27 februari 2011

Ge en tanke till alla hundar i världen

Hej hopp alla hund älskare,

Hur har ni det? Har ni haft en bra lördag och början av Söndagen? 
Kikar runt lite på nätet och fastnade på Facebook där jag är medlem i en grupp som är om hundar, hund passning, omplaceringar etc. När jag kikade på vad senaste det var dem skrev fick jag mig världens chock. Fy fan säger jag bara (Ursäkta språket) men detta är sjukt. Vet inte hur många av ser som har hört vad som har hänt i Norge. Vill inte skriva ut hemska saker i denna blogg men detta är för sjukt. 
En så kallad uppfödare i Norge födde upp valpar och sålde dem, men tyvärr så har inte någon av dessa hundarna en trygg uppväxt, kärlek eller något. Ett typsikt exemplar för en oseriös uppfödare som bara vill tjäna pengar på sina hundar. Läste en artikel om denna odrägliga person hur hon har verkligen misshandlat sina hundar. Usch jag mår inte bra bara av att tänka på det. 

Ber känsliga läsare att inte fortsätta läsa.

Myndigheterna i Norge har tagit förbud att lämna och att sälja en hund till denna person. Nu har hon flyttat till Sverige och det är viktigt att inte sälja en hund till henne.
Enligt en källa så har Myndigheterna fått se vanvårdade hundar som har blivit otroligt illa behandlade.
Myndigheterna berättar att:  
  • Döda valpar som blev uppätna av en vuxen hund.
  • Hundar som inte fått vård eller blivit sydda efter bitskador.
  • Hundar utan tillgång till vatten. Men ägaren tyckte inte att vatten var nödvändigt, för hundarna kunde äta snö.
  • En fyra veckors valp som uppfödaren avlivade genom att slänga i väggen.
  • I en frys hittade man tre döda valpar, som dött troligen av en bakterieinfektion.
  • Olaglig medicinering och avlivning som uppfödaren själv har gjort.
  • Fusk vid registrering av valpar.
  • En hund som enligt kvinnan blev avlivad av veterinär på grund av dåligt temperament. Men samtidigt annonserades hunden upprepade gånger till salu som "kosebamse".
  • Stor dödlighet bland hundarna, sjuka hundar, hundar ärrade av slagsmål, aggressiva hundar samt valpar som saknade socialisering och tillit till människor.
Citat ur hemsidan där all information har kommit från http://h1.ripway.com/baksarkiv/norge.html
"Uppfödaren ställde sig först oförstående till uppgifterna och menade att andra måste ha dumpat de döda hundarna i gödselstacken, men senare medgav hon att hon lagt hundarna där, men inte att hon hade avlivat dem. Kvinnan sa också att flera valpar blivit ihjälbitna av andra hundar under hösten 2007 och att en hund dött av kvävning i hennes bil förra sommaren."

Detta är så otroligt sjukt. Fattar inte hur man kan behandla sin bästa vän som gör allt för en på detta grova och elaka sätt. USCH.
Så jag ber er alla, sälj inte hundar till denna person, namnet finner ni på hemsidan jag har angett ovanför.

Sänd en extra tanke till de hundar som har blivit, blir och har fått en dålig uppväxt/misshandlar. Önskar att människan kan förstå att djur har känslor, dem mår dåligt av att få en dålig uppväxt och bli misshandlad. Det är lika illa som att misshandla en människa. Så tänk er för innan ni skaffar hund och verkligen ge hunden en toppen uppväxt för det behöver den.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar