torsdag 29 december 2016

Hur sover din hund?

Kan inte låta bli att dela detta som jag läste via Facebook. Otroligt fina illustrationer också. 

1. Sova-på-sidan
Många hundar älskar att sova på sidan. Om din vovve oftast sover på sidan, betyder det att den känner sig trygg med tillvaron och med sig själva.

2. Kringlan
Den hopkrupna sovställningen är vanligast. Tassarna bekvämt under kroppen och svansen ända upp till nosen.
Genom att krypa ihop återanvänder hunden sin egen kroppsvärme och skyddar strupen, magen och alla vitala organ mot andra djur.

3. Benen i vädret
Den här sovställningen betyder att din hund verkligen känner sig trygg med sig själv och sin omgivning. Det är den mest sårbara sovställningen om inkräktare skulle komma smygandes. En varg skulle aldrig lägga sig i en sån här ställning ute i naturen!
Hundar som ligger såhär är ofta väldigt lugna och självständiga.

4. På magen
Hundar som sover såhär är inte lika avslappnade som man kan tro - musklerna är fortfarande på helspänn. En sån här hund har oftast massor av energi och är redo för lekar och action närsomhelst!

5. Däckad
Hundar som lekt och gjort av med massor energi under dagen sover ofta på rygg. Ställningen är svalkande för hunden och gör att kroppstemperaturen går ner fort.

6. Stålmannen
Visst ser det ut som att hunden flyger genom luften när den sover såhär på mage? Den här ställningen gör att hunden snabbt kan ta sig upp och springa iväg blixtsnabbt om de behöver. Hundar som gillar den här sovställningen har ofta massor av energi!


 Fotnot: Text och bilder är lånade från http://lajkat.aftonbladet.se/6-vanliga-sovstallningar-som-kan-avsloja-saker-om-din-hund/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar