lördag 21 april 2012

Valpkurs

Nästa vecka blir det att köra igång med valpkursen. Skall bli spännande och jag hoppas att jag äntligen kan tämja vilddjuret. Zayo är ju lite som han är vid denna åldern och vill gärna hålla på att domdera över Casper. Hoppas bara att han lugnar ner sig snart, han börjar bli en riktig liten tuffing. 
Jag har äntligen bestämt mig vart vi skall någonstans, eller jag har dock vetat det länge men varit lite osäker. Hunddagiset jag varit på STOR&Liten är stället jag skall till. Kommer bli roligt att få träffa Camilla och börja träna Zayo. Hon är en duktig tjej som verkligen kan hund, jag litar och tror att hennes metoder är bra. Hon har visat när det kommer till sin egna hund att hon har en del ryggsäckar packade med kunskap om hund. 

Zayo börjar ju lyssna enormt mycket, speciellt när jag går ut med båda huliganerna tillsammans. Casper är ju expert på att dra dit han vill, Zayo är enormt duktig som lyssnar och går så oerhört fint *Stolt matte*. Jag tror att han kommer lära sig allt så snabbt. Jag har ju sätt hur duktig han är, han skall bara fjanta lite innan han verkligen vill lyssna. 


Kom ihåg: Fråga om tillåtelse om ni vill Kopiera bilderna. Alla bilder på mina hundar ägs av mig och ingen får använda dem utan tillåtelse.

Casper har problem med Zayos säng

Såhär kan det se ut när Casper verkligen vill sova i Zayos säng. Även en stor liten hund måste ju bara trycka in sig i sängen. Men hans lösning är ju ändå helt suverän eller vad säger ni?





Bilderna tagna av en IPhone
Kom ihåg: Fråga om tillåtelse om ni vill Kopiera bilderna. Alla bilder på mina hundar ägs av mig och ingen får använda dem utan tillåtelse.

fredag 13 april 2012

Hundutställningar, Here we come!

Fick mitt ursnygga utställningskoppel idag, gissa om jag blev glad. Det var det snyggaste kopplet jag någonsin har ägt och nu är jag den ända som har ett sådant :) Fredag den 13:e släng dig i väggen, denna dagen är ju en bra dag :) Nu kommer jag och Zayo äga i ringen.





Jag måste ju såklart länka till den underbara tjej som har gjort dessa förhand. http://www.lisaochkira.n.nu/ är hemsidan där hon säljer allt möjligt och inte bara snygga utställningskoppel. Väntar nu även på ett annat koppel som jag har beställt från hennes hemsida. Är super nöjd och kommer självklart köpa mer fina saker som hon har gjort. 

Kom ihåg: Fråga om tillåtelse om ni vill Kopiera bilderna. Alla bilder på mina hundar ägs av mig och ingen får använda dem utan tillåtelse.

torsdag 12 april 2012

Skvallerträning, kanske en bra lösning.

Tog en härlig långpromenad nu på morgonen. Så härligt. Zayo börjar uppföra sig mer och mer, dock problemet med att skälla ut andra hundar har inte minskat. Träningstips?
Kanske borde testa skvallerträning, måste få slut på skällandet, pinsamt när han låter som om man misshandlar honom. Not good. Skall ut till Slottsskogen någon dag med honom där det kryllar av hundar. Önskar att man kunde hitta någon promenad kompis som har likadan storlek som Zayo så dem kan leka. Han behöver bli mer social. Nu sover han äntligen och nu hoppas jag att han kommer sova en längre stund. 


Kom ihåg: Fråga om tillåtelse om ni vill Kopiera bilderna. Alla bilder på mina hundar ägs av mig och ingen får använda dem utan tillåtelse.

onsdag 11 april 2012

Nya dusch kriget Zayo VS Matte

Bad kriget nummer 1 Zayo VS Matte, jo då jag vann faktiskt men Zayo han försökte hoppa ur badkaret. Men den gubben går inte. Han fick vara kvar och avslutade med att försöka pipa för matte kan ju faktiskt ge upp när söta Zayo låter så ledsen. Men nej, den gubben gick inte heller. Ny duschad hund som spökar runt i sängen och springer fram och tillbaka för att förhoppningsvis bli torr. Underbara lilla Zayo är vad han är. 

Håller på att lära Zayo hur man skall uppföra sig under hundmöten, sist vi träffade en Collie lät det som att man misshandlade honom för att han blev så chockad och rädd för denna fluffiga hemska stora hund. Nej skärpning han skall sluta skälla och vara en duktig hund. 
Beställde även ett nytt utställningskoppel till Zayo idag som ni får se när den kommer. Ursnygg på bild och jag slår vad om att den kommer vara snyggare i verkligheten :) Längtar tills den kommer

Nu är det dags att fixa en ny design till bloggen, känns lite för mycket med färgerna. Förhoppningsvis lyckas jag och att det skall se bättre ut än vad det gör nu i alla fall. känns lite hoppigt nu i texten men det få vara så :)
Kommer lägga upp även en video på huliganen och massa nya bilder på sötnosarna.

tisdag 10 april 2012

Zayo och Caspers dag i punktform

Ja usch ja vad det regnar och det tycker varken jag eller vovvarna om. Inget roligt att gå ut och gå i detta vädret. Zayo vägrar ju att promenera och ligger gärna i sängen idag och sover. Så klart skall den dagliga mobba Casper också hinnas med. Idag har han hunnit med att mobba Casper flera gånger och ja just det, skälla i kör måste man också få gjort på dagens lista. Jag tror Zayos lista är snart klar för idag. Men här skall ni få se hur dagen börjar för honom. Ännu har bara halva dagen gått och ni skall ju bara veta hur den fortsätter.
Casper att göra lista under en hel dag är ju ganska enkel att lista ut (Sista punkten är ej gjord ännu men måste bocka av den ändå):
Hundar är ju enormt roliga, dem är ju sina egna individer och så underbara. Man kan ju inget annat än att skratta åt dem när dem håller på att göra alla hyss. Casper som är enormt matglad medan Zayo bara vill leka hela dagarna och hela tiden. Visst är det roligt. 
Snart är det även dags för premiär utställningen för Zayo, han visar sin skönhet och han travar så enormt vackert. Han är så duktig. Träningen för honom har bara börjat.


torsdag 5 april 2012

Zayo träffar Onyx

Nu börjar vi gå mot kallare tider igen, eller? Jag hoppas inte det, vill ha soligt och härligt. Men nyheterna förstör glädjen och säger att regn och snö kommer att komma till Götaland, hoppas inte Götaland menas med Göteborg och Västra Götaland.

Igår träffade Zayo en Flatcoated Retriever, det gick ju som det gick. Han skällde min lilla Zayo och jag hoppas ju att det bara var valp osäkerheten så han inte börjar skälla hela tiden. Vill inte ha en mini Casper. Men han uppförde sig ganska bra efter en stunds promenad. Stolt är man över den lilla sötnosen.
Imorgon hoppas jag på att det blir en tur till Zoo affären för att köpa ett nytt koppel som han snart har lyckats att äta sönder. Mindre bra. Nu är det även dags att träna honom för att bli en duktig Amris, lydnad och vardagliga etiketter.

 

måndag 2 april 2012

Sitt, ligg och vacker tass

Nu sitter jag här igen och tycker det har blivit roligare att blogga.
Har en ny uppdatering, Zayo lär sig att ligga ner nu, går ju galant, han tittar på hur Casper gör och sedan kopierar han allt Casper gör. Började med att träna Casper lite grann och Zayo kom nyfiket och kikade. Casper är ju en duktig hund på att lära ut och lära in. När jag bad Casper att stå upp så gjorde han det och Zayo tittade roat och då tänkte jag "Nee varför inte testa med Zayo." Så jag gjorde det och han ställde sig upp precis som Casper gjorde. En smart liten grabb är han.

Gick ut med dem förut, jag må säga en sak, Casper brukar skälla ute men endast på hundar. Men nu när lille Zayo har kommit hem så har Casper blivit mer reserverad på främlingar. Han måste ju skydda lillen så ingenting händer med honom. Han är en bra storebror. 

Nu ligger båda två inne i rummet och Casper ligger precis nedanför mig och Zayo sover i knät. Mysigare kan man ju inte ha. Har dem bästa vovvarna i hela världen.

Nu kan ni även läsa lite mer om alla 3 huliganerna. Casper, Zayo och Chippo. Tryck på vardera länkarna vid menyn så kommer ni se lite infromation. Mer info kommer så småningom.  

Jag vet ju även att Zayos uppfödare läser bloggen och jag kan meddela dig, Carina, att tågresan gick galant han sov hela vägen och han har verkligen anpassat sig snabbt i sitt nya hem. Alla älskar honom och det går så bra. Jag och min Sambo är stolta ägare till en vacker pojke. Casper tycker bara att han är lite läskig såhär i början, men han är så duktig. Zayo skrämde Casper när min storebror vaknade. Han skällde så högt att Casper hoppade till och skällde efter utan att veta exakt vad han skällde åt. Man kan bara med att skratta åt dem båda två när dem försöker. 

En dag med Casper och Zayo

Idag har det gått 2 dagar sedan Zayo kom hem till oss, Casper är en ängel mot honom och Zayo respekterar Caspers begränsningar. Man ser ju på att Casper inte alls är van vid valpar och vet inte riktigt hur han skall reagera, han är väldigt försiktig medan Zayo skall leka med honom.
Det går oerhört bra med båda två och man blir så stolt. Efter intensiva lekar och försök av att busa upp Casper så sover båda två uppe i sängen tillsammans. Mysiga vovvar.

Nu är det dags att gå ut med huliganerna. så det blir ännu mer bloggning sedan.


söndag 1 april 2012

Jag vill hälsa....

Nu är man hemma från Uppsala, eller rättare kom hem igår.
Anledningen till att jag och min Sambo åkte till Uppsala var för detta.
Zayo är hans namn och föddes i Uppsala 2011-12-03 en underbar liten Amris pojke som är en ängel. Både han och Casper trivs ihop och det är mycket nya upplevelser. Längtar så mycket tills vi börjar på alla utställningar etc.